2 koppar/ 20 g kaffe/ 300 g vatten/ Bryggtid: 2-4 minuter

SKÖLJ IGENOM FILTRET –

För att få bort eventuell papperssmak i filtret och värma upp utrustningen. Glöm inte hälla ut vattnet ur kannan innan du börjar brygga!

MAL OCH HÄLL NER 20 G KAFFE I FILTRET –

Mal bönorna med en inställning som gör det lite grövre än bordssalt. Använd alltid nyrostat kaffe och en våg för bästa resultat.

FUKTA KAFFET MED LITE AV VATTNET –

Sätt utrustningen på vågen och nollställ innan du börjar hälla. Var noga med att vattnet har rätt temperatur, ca 95°C. Häll sedan på 60 g vatten och blanda försiktigt med en tesked så att allt kaffe kommer i kontakt med vattnet. Låt stå och blomma i ca 30sek för att få en förbättrad smak!

FYLL PÅ MED RESTERANDE 240 G VATTEN I EN CIRKELRÖRELSE –

Häll vattnet ganska bestämt för att skapa en virvel och låt allt vatten rinna igenom kaffet. Bryggningen ska ta mellan 2-4min efter blomningen.

TESTA OLIKA MALNINGSGRADER –

Genom att mala kaffet olika fint/grovt kan man få fram olika smaker och karaktär men se till att håll bryggningen mellan 2-4min.

0