2 koppar/ 20 g kaffe/ 300 g vatten/ Bryggtid: 2-4 minuter

SKÖLJ IGENOM FILTRET

För att få bort eventuell papperssmak i filtret och värma upp utrustningen. Glöm inte hälla ut vattnet ur kannan innan du börjar brygga!

MAL OCH HÄLL NER 20 G KAFFE I FILTRET 

Mal bönorna med en inställning som gör det lite grövre än bordssalt. Använd alltid nyrostat kaffe och en våg för bästa resultat. 

FUKTA KAFFET MED LITE AV VATTNET 

Sätt utrustningen på vågen och nollställ innan du börjar hälla. Var noga med att vattnet har rätt temperatur, ca 95°C. Häll sedan på 60 g vatten och blanda försiktigt med en tesked så att allt kaffe kommer i kontakt med vattnet. Låt stå och blomma i ca 30sek för att få en förbättrad smak!

FYLL PÅ MED RESTERANDE 240 G VATTEN I EN CIRKELRÖRELSE

Häll vattnet ganska bestämt för att skapa en virvel och låt allt vatten rinna igenom kaffet. Bryggningen ska ta mellan 2-4min efter blomningen.

TESTA OLIKA MALNINGSGRADER

Genom att mala kaffet olika fint/grovt kan man få fram olika smaker och karaktär men se till att håll bryggningen mellan 2-4min.

0