Sebastian Balck grundare

Ända sedan jag var liten var jag den i klassrummet som frågade varför och varför saker inte var möjliga. Jag växte upp med starka värderingar av jämlikhet och hade en passion att göra en skillnad i världen. Under min professionella cykelkarriär började jag vara intresserad av kaffe, eller snarare allt som gäller kaffe. Nyfikenhet blev kunskap i en mycket rutten industri och en dröm om att bygga upp ett kafferosteri som fungerar direkt med kaffebönderna utan mellanhänder blev klart.

Idag är vi ett stolt team som arbetar varje dag med våra starka värderingar och vision om att göra kaffebranschen bättre och hållbar. Genom att arbeta nära varje kaffebonde och göra deras problem till våra uppnår vi något som industrin säger är omöjligt. Vi investerar i framtiden för kaffe med full transparens och ber våra kunder att gå med oss. Jag är inte grundaren av Balck Coffee, jag är den som hade en dröm som mina kollegor trodde på.

Sebastian Balck

Grafiker och marknadsansvarig

Louise Andersson heter jag och är 28 år. Min kafferesa startade i en kaffebar som serverade ohållbart kaffe. 2016 startade jag min egna kaffebar, Balck Coffee Kaffebar. Jag har varit med företaget sen dag ett och predikar varje dag för att människor ska välja specialkaffe för att göra världen lite bättre. Idag har jag ansvaret för att kommunicera detta genom det grafiska på Balck Coffees marknadsföringskanaler. Jag tar hand om hemsida och har alltid kameran runt halsen på alla våra resor. Bästa koppen kaffe dricker man på plantaget. I framtiden driver jag mitt egna plantage i Öst Afrika.

Logistik och produktionsansvarig

Mitt namn är Simon Eriksson, jag är 24 år och i grova drag är jag företagets produktionsansvarig som hanterar allt från rostning till paketering och logistik – något jag gjort i snart två år. Mitt intresse för specialkaffe är relativt nyfunnet, men har långtgående grund i ett stort intresse för naturens samspel och livets goda drycker.
En plats där dessa två intressen sammanstrålar extra bra är i Rwanda, som kommit att bli något utav ett favorit-ursprung. En lördagsmorgon hade inte varit komplett utan ett tvättat kaffe från Rwanda.

Har man något intresse för planetens och människors välmående, samt sin egen smakupplevelse, så är specialkaffe ett lätt val.

Rosteriets kaffenörd

Mitt namn är Robin Karlsson. I år fyller jag 24 år.  När jag fick jobbet på Balck Coffee var jag redan en kaffedrickare, men här har jag fått lära mig mycket om specialkaffe. Enligt mig borde fler välja att dricka specialkaffe för att kvalitén är stor om man jämför mot industrikaffe. Mina uppgifter på rosteriet är att sköta packningen och logistiken kring detta. Under dessa arbetsuppgifter tar jag gärna en kopp Gersi från Etiopien och helst på morgonen. För då smakar koppen allra bäst!

0