Sebastian Balck grundare

Ända sedan jag var liten var jag den i klassrummet som frågade varför saker inte var möjliga. Jag växte upp med starka värderingar av jämlikhet och hade en passion att göra skillnad i världen. Under min professionella cykelkarriär började jag vara intresserad av kaffe, eller snarare allt som gäller kaffe. Nyfikenhet blev kunskap i en mycket rutten industri och en dröm om att bygga upp ett kafferosteri som handlar direkt med kaffebönderna utan mellanhänder blev verklighet.

Idag är vi ett stolt team som arbetar varje dag med våra starka värderingar och vision om att göra kaffebranschen bättre och hållbar. Genom att arbeta nära varje kaffebonde och göra deras problem till våra uppnår vi något som industrin säger är omöjligt. Vi investerar i framtiden för kaffe med full transparens och ber våra kunder att gå med oss. Jag är inte grundaren av Balck Coffee, jag är den som hade en dröm som mina kollegor trodde på.

Sebastian Balck

Kundansvarig

Mitt namn är Pelle. Jag är väl den som driver upp medelåldern på företaget 🙂. Jag har ett förflutet inom media och reklambranschen som jag ägnat 23 år inom, både som egenföretagare och som anställd. De senaste åren har jag jobbat i kaffebranschen och älskar mötet med människor och diskussionerna kring dryckesval. Kaffe är något som alltid varit en central del för mig både privat och i jobbet då det är så mycket som bestäms och görs över en kopp gott kaffe.

Jag älskar mötet med människor och brinner för att alltid kunna ge det där lilla extra. “Ett gott skratt förlänger livet” Mitt jobb på Balck Coffee innebär primärt försäljning och affärsutveckling för våra företagskunder. Den värdegrund Balck Coffee står för gör att jag känner mig stolt varje dag jag är på jobbet. Om jag ska lyfta fram något jag verkligen uppskattar när det gäller kaffe så är det en riktigt bra espresso.

Rosteriets logistik-ansvarig

Mitt namn är Robin Karlsson. I år fyller jag 24 år.  När jag fick jobbet på Balck Coffee var jag redan en kaffedrickare, men här har jag fått lära mig mycket om specialkaffe. Enligt mig borde fler välja att dricka specialkaffe för att kvalitén är stor om man jämför mot industrikaffe. Mina uppgifter på rosteriet är att sköta packningen och logistiken kring detta. Under dessa arbetsuppgifter tar jag gärna en kopp Gersi från Etiopien och helst på morgonen. För då smakar koppen allra bäst!

Rosteriets rostmästare

Mitt namn är Jon och jag är född och uppvuxen i Danmark. Jag är tillsammans med Emelie och vi har en liten flicka som heter Vilja. Vi flyttade till Kalmar för att komma närmre Emelies familj, vattnet och den svenska skogen. Jag har jobbat som personlig tränare i Köpenhamn sedan 2014. Mitt jobb på Balck Coffee innebär primärt att rosta kaffe och tillsammans med Robin ta hand om produktionen. Sen använder jag min erfarenhet som tränare i form av friskvård och fysisk trivsel på arbetsplatsen. Jag har i lång tid varit fascinerad av specialkaffe och har tidigare jobbat som barista på café, men jag var sugen på att lära mig mer om själva produktionen och jobbet från råkaffe till en kopp kaffe. Bönderna gör en fantastisk insats och jag är stolt över att hjälpa till att vara en del i den processen. Därför älskar jag jobbet som rostare på Balck Coffee. Sen smakar specialkaffe fantastisk jämfört med ohållbart industrirostat kaffe. Jag er väldigt kär i vår natural Tulise från Etiopien, och gillar den direkt efter lunchen.

Art Director

Ella heter jag och är ansvarig för allt visuellt och konceptuellt på Balck Coffee. Det är få förunnat att få jobba med en produkt så genuin rakt igenom som vårt kaffe och att kommunicera det så enkelt och tydligt som möjligt.  Jag jobbar med det jag älskar, färg och form, och att få kombinera det med livets dryck och göra skillnad på riktigt varje dag. Det motiverar mig.

Jag flyttade (tillbaka) till Kalmar med min familj 2021, efter 11 år i Stockholm och har inte ångrat det en dag. När jag började på Balck kom jag direkt från en föräldraledighet som innebar cirka 0,00% närvaro med en varm kopp kaffe. Så att börja varje arbetsdag med en handbryggd högkvalitativt kaffe är liksom lite för bra för att vara sant. Jag ser verkligen fram emot att använda hela min verktygslåda för att förmedla allt vi gör här på Balck – både visuellt och för en bättre hållbar morgondag.

0