Sebastian Balck grundare

Ända sedan jag var liten var jag den i klassrummet som frågade varför saker inte var möjliga. Jag växte upp med starka värderingar av jämlikhet och hade en passion att göra skillnad i världen. Under min professionella cykelkarriär började jag vara intresserad av kaffe, eller snarare allt som gäller kaffe. Nyfikenhet blev kunskap i en mycket rutten industri och en dröm om att bygga upp ett kafferosteri som handlar direkt med kaffebönderna utan mellanhänder blev verklighet.

Idag är vi ett stolt team som arbetar varje dag med våra starka värderingar och vision om att göra kaffebranschen bättre och hållbar. Genom att arbeta nära varje kaffebonde och göra deras problem till våra uppnår vi något som industrin säger är omöjligt. Vi investerar i framtiden för kaffe med full transparens och ber våra kunder att gå med oss. Jag är inte grundaren av Balck Coffee, jag är den som hade en dröm som mina kollegor trodde på.

Sebastian Balck

Rosteriets logistik-ansvarig

Mitt namn är Robin Karlsson och jag ansvarar för logistik och orderhantering, samt service och installation av kaffemaskiner. När jag fick jobbet på Balck Coffee var jag redan en kaffedrickare, men här har jag fått lära mig mycket om specialkaffe. Enligt mig borde fler välja att dricka specialkaffe för att kvalitén är stor om man jämför mot industrikaffe. Mina uppgifter på rosteriet är att sköta packningen och logistiken kring detta. Under dessa arbetsuppgifter tar jag gärna en kopp El Bambu från Costa Rica och helst på morgonen. För då smakar koppen allra bäst!

Rosteriets HR ansvarige

Mitt namn är Jon och jag är född och uppvuxen i Danmark. Jag är tillsammans med Emelie och vi har en flicka och en pojke, Vi flyttade till Kalmar för att komma närmre Emelies familj, vattnet och den svenska skogen. Jag har jobbat som personlig tränare i Köpenhamn sedan 2014. Mitt jobb på Balck Coffee innebär primärt att ansvara för produktionen och personal. Jag använder min erfarenhet som tränare i form av friskvård och fysisk trivsel på arbetsplatsen. Jag har i lång tid varit fascinerad av specialkaffe och har tidigare jobbat som barista på café, men jag var sugen på att lära mig mer om själva produktionen och jobbet från råkaffe till en kopp kaffe. Bönderna gör en fantastisk insats och jag är stolt över att hjälpa till att vara en del i den processen. Därför älskar jag jobbet som rostare på Balck Coffee. Sen smakar specialkaffe fantastisk jämfört med ohållbart industrirostat kaffe. Jag er väldigt kär i vår natural Tulise från Etiopien, och gillar den direkt efter lunchen.

Rosterimästare

Hej, mitt namn är Maddi och jag är uppvuxen i Tyskland men numera bor jag på Öland med min man och dotter.

En del av er känner kanske igen mig från tiden då Balck Coffee hade kaffebaren inne i Kalmar. Jag jobbade då som barista. Nu efter min mammaledighet började jag återigen på Balck, men nu rostar jag huvudsakligen kaffe istället.

Jag tycker det är jättekul att vara med och bidra till en hållbar och transparent kaffevärld. Det är motiverande att varje dag få rosta fram kaffe med riktigt hög kvalitet och smak, något jag önskar att alla kunde få smaka.

0