Sebastian Balck grundare

Ända sedan jag var liten var jag den i klassrummet som frågade varför saker inte var möjliga. Jag växte upp med starka värderingar av jämlikhet och hade en passion att göra skillnad i världen. Under min professionella cykelkarriär började jag vara intresserad av kaffe, eller snarare allt som gäller kaffe. Nyfikenhet blev kunskap i en mycket rutten industri och en dröm om att bygga upp ett kafferosteri som handlar direkt med kaffebönderna utan mellanhänder blev verklighet.

Idag är vi ett stolt team som arbetar varje dag med våra starka värderingar och vision om att göra kaffebranschen bättre och hållbar. Genom att arbeta nära varje kaffebonde och göra deras problem till våra uppnår vi något som industrin säger är omöjligt. Vi investerar i framtiden för kaffe med full transparens och ber våra kunder att gå med oss. Jag är inte grundaren av Balck Coffee, jag är den som hade en dröm som mina kollegor trodde på.

Sebastian Balck

Grafiker och marknadsansvarig

Louise Andersson heter jag och är 28 år. Min kafferesa startade i en kaffebar som serverade ohållbart kaffe. 2016 startade jag min egna kaffebar, Balck Coffee Kaffebar. Jag har varit med företaget sen dag ett och predikar varje dag för att människor ska välja specialkaffe för att göra världen lite bättre. Idag har jag ansvaret för att kommunicera detta genom det grafiska på Balck Coffees marknadsföringskanaler. Jag tar hand om hemsida och har alltid kameran runt halsen på alla våra resor. Bästa koppen kaffe dricker man på plantaget. I framtiden driver jag mitt egna plantage i Östafrika.

Rosteriets logistik-ansvarig

Mitt namn är Robin Karlsson. I år fyller jag 24 år.  När jag fick jobbet på Balck Coffee var jag redan en kaffedrickare, men här har jag fått lära mig mycket om specialkaffe. Enligt mig borde fler välja att dricka specialkaffe för att kvalitén är stor om man jämför mot industrikaffe. Mina uppgifter på rosteriet är att sköta packningen och logistiken kring detta. Under dessa arbetsuppgifter tar jag gärna en kopp Gersi från Etiopien och helst på morgonen. För då smakar koppen allra bäst!

Rosteriets rostmästare

Mitt namn är Jon och jag är född och uppvuxen i Danmark. Jag är tillsammans med Emelie och vi har en liten flicka som hettar Vilja. Vi flyttade till Kalmar for att komma närmare Emelies familj, vattnet och dem svenska skogen. Jag har jobbat som personlig tränare i Köpenhamn sedan 2014. Mitt jobb på Balck Coffee innebär primärt att rosta kaffe, och tillsammans med Robin ta hand om produktionen. Sen använder jag min erfarenhet som tränare i form av friskvård och fysisk trivsel på arbetsplatsen. Jag har i lång tid varit fascinerad av specialkaffe, och har tidigare jobbat som barista på café, men jag var sugen på att lära mig mer om själva produktionen och jobbet från råkaffe till en koppkaffe. Bönderna gör en fantastisk insatts och jag är stolt över att hjälpa till att vara en del i den processen. Därför älskar jag jobbet som rostare på Balck Coffee. Sen smakar specialkaffe fantastisk jämfört med ohållbart industrirostat kaffe. Jag er väldigt kär i vår natural Tulise från Etiopien, och gillar den direkt efter lunchen.

0