Hur brygger man sitt kaffe på bästa sätt?

Beställ ett bryggkitt och få en brygguide på köpet.

Hur brygger man kaffe?

 Brygga kaffe är inte svårt om man bara vet hur man ska göra! Utrustningen kan vara enkel och behöver inte vara kostsam. Minst lika viktigt som själva bryggaren är en KVARN och en VÅG för att bevara aromerna och få rätt proportioner, vi lovar att man inte kommer ångra sig. I våra brygguider går vi igenom hur man med olika metoder kan brygga kaffe på bästa sätt.

Här nedan passar vi även på att svara på flera av de vanligaste frågorna!

Hur brygger man kaffe manuellt?

Andra benämningar är handbrygg, melittafilter, V60, Droppkaffe, osv

Alla dessa metoder sammanfattas HÄR

 

Hur brygger man kaffe i en Mocca Master?

Kolla in vår brygguide HÄR.

Hur brygger man kaffe i en kaffepress eller presskanna?

Mal kaffet grovt som mannagryn

Dosera 6-7 g kaffe per dl  och 60 g per liter vatten

Blanda kaffe och vatten (92-96grader) och sätt på locket

Pressa kannan efter 4-5min och njut!

Hur doserar man bryggkaffe?

Dosering av bryggkaffe är i regel 6g kaffe per deciliter vatten eller ett förhållande på 1g kaffe till 16g vatten. Köp en prisvärd kaffevåg av oss HÄR.

Vilken temperatur ska man brygga kaffe med?

Det beror lite på bryggmetod men i regel vill man hamna 92-96 grader som enkelt uppnås genom att koka vatten i en vattenkokare eller kastrull.

Hur många gram kaffe rymmer ett kaffemått?

Det är många faktorer som påverkar så som typ av kaffe, rostdatum, rostningsgrad, malning mm.  Köp en prisvärd kaffevåg av oss HÄR.

Säljer ni kaffekapslar?

Nej det gör vi inte på grund av bristande kvalitet och hållbarhet som en kapsel idag tyvärr innebär. Färdigmalet kaffe i ohållbara kapslar smakar inte gott i våra munnar.

Hur gör man cold brew?

Enkelt! Mal 70g kaffe (malet grovt som mannagryn) och blanda med 1 liter kallt vatten i en behållare som kan stå i kylen, ett annat tips är en vanlig Pet-flaska. Låt stå i 12-24h i kylskåp och filtrera sedan kaffet genom ett kaffefilter eller en fin silduk. Servera som det är eller med is! Godaste kaffet till cold brew tycker vi är ljustrostade ursprung gärna från Afrika.

Hur förvarar man kaffe?

Syrefritt och mörkt! Våra påsar som kaffet kommer i är perfekt förvaring. Lägg INTE kaffet i kylskåp eller frys då det utsätts för fukt och blir dåligt.

Hur lång hållbarhet har kaffe?

Från att kaffet är rostat smakar det i regel bäst efter 7-14 dagar och börjar dala väsentligt i smak efter 3månader. Därför är det viktigt att få veta när kaffet är rostat! Hela bönor håller betydligt längre än malet kaffe som redan tappar smak i samma stund man maler det.

Brygga kaffe
brygguide
0