Din varukorg är för närvarande tom!
Nicaragua
Finca la Virgen
Victoria Mendieta och hennes familj odlar kaffe på gården Finca la Virgen i Nicaragua. Området kallas Datanlí av ursprungsbefolkningen, som har gett många platser namn efter den rika naturen, och det betyder “där vattnet faller”. Victoria är brorsdotter till Jorge Eslaquit och Claudia Rivera, som startade gården som ett familjeprojekt år 2012. Sedan dess har det utvecklats till en familjär strävan med visionen att skapa hållbar ekonomisk, social och botanisk tillväxt.
-
Madroño
Från: 135,00 kr
Transparenta transaktioner
Marknadspris
Vårt genomsnittliga inköpspris (113% över marknadspris)
Nyckelpersoner
Familjen
Jorge Eslaguit och Claudia River, som startade gården och arbetar där dagligen tillsammans med Victoria, utgör den starka producenttrion. På en så liten gård som Finca La Virgen är det omöjligt för familjemedlemmar eller släktingar att inte vara involverade på något sätt. Detta skapar en stark känsla av gemenskap och stolthet i att odla kaffe.
Projekt & resultat
Framtidens kaffeodling tar form
Victoria och hennes familj representerar en modern syn på kaffeproduktion, en som avviker från industriella metoder. Deras starka vision driver dem att forma en ny värdekedja som prioriterar hållbarhet för både miljön och producenterna själva.
För närvarande fokuserar gården på två huvudområden för förbättring, varav ett är att säkerställa tillräcklig arbetskraft under skördesäsongen. Ett steg i den riktningen är att man just nu håller på att bygga upp en dagverksamhet för barnen, vilken ska underlätta för arbetarna under skördesäsongerna. Det andra är att skapa möjligheter för utveckla nya processmetoder.
Finca la Virgens mål är att etablera en gård som utmärker sig inom kvalitet, hållbarhet, arbetsförhållanden, miljöskydd och samhällspåverkan. Trots de utmaningar de står inför fylls vi med spänning och beundran över deras beslutsamhet att revolutionera kaffeindustrin.
Utmaningar & kvalitet
En liten
producent
med stora
ambitioner
En stor utmaning på gården är brist på arbetskraft, särskilt under skördesäsongen. För att tackla detta erbjuder Finca la Virgen inte bara högre löner, utan förbättrar också levnadsförhållandena för arbetarna med att exempelvis erbjuda både boende och mat på gården.
De arbetar ständigt med att förbättra sitt arbete och höja kvaliteten på sitt kaffe och prioriterar flera faktorer för att säkerställa högkvalitativt kaffe. Allt från att välja rätt kaffesorter och skörda vid optimal mognadsgrad till att säkerställa precisa fermenterings- och torkningstider.