No results found.
Sebastian Ramirez är fjärde generationens kaffeodlare och familjen har odlat kaffe i över 100 år. När det blev hans tur att föra familjens arv vidare, visste han att detta var hans chans att radikalt förändra familjens affärsmodell.
Innan Sebastian tog över sålde El Placer Farms sitt kaffe till lokala kooperativ. Priserna som betalades för kaffet styrdes alltid av världsmarknadspriset och en högre kvalitet premierades aldrig framför en dålig. Sebastian tänkte då:
”För mycket arbete, för en liten belöning.”
Innan han tog över gården Finca El Placer gick han en treårig kaffekurs på Sena, en av Colombias offentliga utbildningsinstitutioner som är känd för sin högkvalitativa utbildning kring kaffets botanik och process.
Sebastian fokuserade först på att lära sig om smakerna i kaffe på djupet:
”Jag visste att detta var vägen att gå. Många kaffeodlare vet inte hur deras kaffe smakar och det slutar ofta med att det säljs till låga priser. Om du vet hur ditt kaffe smakar kan du lättare knyta kontakter med människor som letar efter specifika smaker. Dessutom får du mer kontroll över din prissättning, det är ”win-win.”
Under dessa tre år lärde sig Sebastian också om odlings- och bearbetningstekniker, kafferostning och olika bryggmetoder. Han delar även med sig av erfarenheterna och kunskapen han skaffat sig genom sitt hårda arbete, i form av gratis rådgivning till kaffeodlare som Sebastian köper kaffebär från, för att uppmuntra dem att producera det bästa kaffet de kan.
Att ständigt jaga den absoluta toppen som en liten kaffeodlare med höga produktionskostnader kräver en medveten och kvalitetstörstig slutkund. Passion och företagande är lika motiverande som slitsamt för Sebastian som säljer sitt kaffe till fler och fler kunder världen över, direkt från farmen.
Med alla sina nya varieteter och galna processmetoder kan vi garantera nya extrema kaffeupplevelser från Sebastian, skörd efter skörd!