Finca El Placer

Det finns många fantastiska kaffeodlare, sen finns det kaffeodlare vars enda vision i livet är att odla och skapa världens bästa kaffe. Sebastian Ramirez är idag en av världens absolut bästa kaffeodlare som bland annat vunnit världsmästerskap och nationella mästerskap med sina olika kaffesorter. Sebastians kaffe är nördigt, spännande och unikt som ska avnjutas av alla som är nyfikna på specialkaffets toppskikt.
Balck Coffee - Illustration - Sebastian Ramierz

Vi betalar i snitt 380% mer än marknadspriset

Vi strävar efter full transparens i vår kaffekedja. Därför visar vi hur mycket vi faktiskt betalar till våra odlare – i snitt 380% mer än marknadspriset. Det är vårt sätt att stötta rättvisa, hållbara villkor och långsiktiga samarbeten.

Marknadspris 100%
Vårt pris
380%

När vi köper kaffe från Sebastian betalar vi för hans hantverk, omtanke och erfarenhet – inte ett marknadspris som förändras dag för dag.

För oss börjar hållbarhet med ersättningen till odlaren. Det här kaffet är resultatet av en affär där båda sidor vinner – och det är ovanligt i kaffeindustrin.

Kaffe från Finca El Placer

Nyckelpersoner

Sebastian & 100års historia

Sebastian Ramirez är fjärde generationens kaffeodlare och familjen har odlat kaffe i över 100 år. När det blev hans tur att föra familjens arv vidare, visste han att detta var hans chans att radikalt förändra familjens affärsmodell.

Innan Sebastian tog över sålde El Placer Farms sitt kaffe till lokala kooperativ. Priserna som betalades för kaffet styrdes alltid av världsmarknadspriset och en högre kvalitet premierades aldrig framför en dålig. Sebastian tänkte då:
”För mycket arbete, för en liten belöning.”

Projekt & resultat

Från botten till toppen

Innan han tog över gården Finca El Placer gick han en treårig kaffekurs på Sena, en av Colombias offentliga utbildningsinstitutioner som är känd för sin högkvalitativa utbildning kring kaffets botanik och process.

 

Sebastian fokuserade först på att lära sig om smakerna i kaffe på djupet:
”Jag visste att detta var vägen att gå. Många kaffeodlare vet inte hur deras kaffe smakar och det slutar ofta med att det säljs till låga priser. Om du vet hur ditt kaffe smakar kan du lättare knyta kontakter med människor som letar efter specifika smaker. Dessutom får du mer kontroll över din prissättning, det är ”win-win.”


Under dessa tre år lärde sig Sebastian också om odlings- och bearbetningstekniker, kafferostning och olika bryggmetoder. Han delar även med sig av erfarenheterna och kunskapen han skaffat sig genom sitt hårda arbete, i form av gratis rådgivning till kaffeodlare som Sebastian köper kaffebär från, för att uppmuntra dem att producera det bästa kaffet de kan.

Utmaningar & Kvalitet

Högsta kvalitet, utan mellanhänder

Att ständigt jaga den absoluta toppen som en liten kaffeodlare med höga produktionskostnader kräver en medveten och kvalitetstörstig slutkund. Passion och företagande är lika motiverande som slitsamt för Sebastian som säljer sitt kaffe till fler och fler kunder världen över, direkt från farmen.

 

Med alla sina nya varieteter och galna processmetoder kan vi garantera nya extrema kaffeupplevelser från Sebastian, skörd efter skörd!