Alto Siritinga

På Alto Siritinga i Minas Gerais odlas kaffe mitt bland dalar, berg och vattenkällor – perfekta förutsättningar för smakrika bönor. Med Saul och Pierre i spetsen är farmen ett levande bevis på hur passion och hårt arbete ger resultat.
Sitio Pica Pau

Högt belägen, djupt förankrad i passion

Se filmen om Alto Siritinga och livet bakom kaffet

I hjärtat av Minas Gerais ligger Alto Siritinga, där kaffe växer i harmoni med naturen. På 40 hektar odlar Saul och Pierre kaffe med precision och passion, omgivna av bördig jord, friskt vatten och höghöjdsklimat. Alto Siritinga bär smaken av platsen, människorna och visionen bakom varje böna.

Vi betalar i snitt 21% mer än marknadspriset

Vi strävar efter full transparens i vår kaffekedja. Därför visar vi hur mycket vi faktiskt betalar till våra odlare – i snitt 21% mer än marknadspriset. Det är vårt sätt att stötta rättvisa, hållbara villkor och långsiktiga samarbeten.

Marknadspris 100%
Vårt pris
121%

Vi betalar våra odlare 21 % mer än marknadspriset – för att du ska kunna njuta av ditt kaffe med gott samvete. Ett rättvist pris är grunden för långsiktiga samarbeten och högre kvalitet i varje böna.

Hos oss vet du var kaffet kommer ifrån, vem som odlat det och hur mycket vi betalat. Vi tror att öppenhet bygger förtroende – och bättre kaffe.

Kaffe från Alto Siritinga

Nyckelpersoner

Vänskap drömmar och kaffe

Farmen Alto Siritinga föddes ur en gemensam dröm och långvarig vänskap mellan Saul de Aguiar Ferreira Coelho och Pierre Sanchez de Mattos. Tillsammans strävade de efter att skapa en oberoende kaffeproduktion, en väg som ledde dem bortom de trygga familjetraditionerna.

 

Projekt & resultat

Från förvärv till förnyelse

År 2015 förvärvade Pierre och Saul den förtrollande egendomen på 90 hektar nära Caparaó Park i Santa Margarida, Minas Gerais. Denna plats omges av frodig jord, omfamnad av dalar och berg, med en rik tillgång på vatten – de perfekta förutsättningarna för kaffeodling. Därefter inleddes en respektfull förnyelse av gården, för att bevara det karakteristiska höghöjdsklimatet i området.

Utmaningar & kvalitet

Driv och passion lönar sig

Utmärkelsen för allt det hårda arbetet på farmen kom 2020 när de säkrade andra platsen i kategorin för fermenterat kaffe vid tävlingen Coffee of the Year i Brasilien, en betydande tävling för landets kaffeindustri. Enligt Saul söker de aktivt nya partners och marknader för att säkerställa den fortsatta framgången för sin passionerade produktion av specialkaffe.