Alto Siritinga

I regionen Santa Margarida ligger farmen Alto Siritinga som startades av Saul och Pierre. Området och naturen är förföriskt sagolik av både regnskog och kaffeklädda berg som skapar olika unika microklimat för deras kaffe på farmen. Sedan starten har man ständigt återinvesterat i farmen och tar årligen nya steg mot bättre kvalitet och ett nytt sätt att arbeta.
Sitio Pica Pau

Högt belägen, djupt förankrad i passion

Se filmen om Alto Siritinga

På sina 40 hektar odlar Saul och Pierre kaffe med precision och passion, omgivna av bördig jord, friskt vatten och höghöjdsklimat. Följ med i deras vardag på farmen!

Vi betalar i snitt 21% mer än marknadspriset

Vi strävar efter full transparens i vår kaffekedja. Därför visar vi hur mycket vi faktiskt betalar till våra odlare – i snitt 21% mer än marknadspriset. Det är vårt sätt att stötta rättvisa, hållbara villkor och långsiktiga samarbeten.

Marknadspris 100%
Vårt pris
121%

Vi betalar våra odlare 21 % mer än marknadspriset – för att du ska kunna njuta av ditt kaffe med gott samvete. Ett rättvist pris är grunden för långsiktiga samarbeten och högre kvalitet i varje böna.

Hos oss vet du var kaffet kommer ifrån, vem som odlat det och hur mycket vi betalat. Vi tror att öppenhet bygger förtroende – och bättre kaffe.

Kaffe från Alto Siritinga

Nyckelpersoner

Vänskap, drömmar och kaffe

Farmen Alto Siritinga föddes ur en gemensam dröm och långvarig vänskap mellan Saul de Aguiar Ferreira Coelho och Pierre Sanchez de Mattos som har helt olika bakgrund. Saul är andra generationens kaffeodlare efter sin Far Paul med massor av kunskap medan Pierre i många år arbetat inom restaurang och ekonomi. Tillsammans har dom blivit ett radarpar som kompletterar varandra i visionen att själva odla och sälja sitt kaffe, en väg som ledde dem bortom Sauls trygga familjetraditioner.

Projekt & resultat

Från förvärv till förnyelse

År 2015 förvärvade Pierre och Saul den förtrollande egendomen på 90 hektar nära Caparaó Park i Santa Margarida, Minas Gerais. 40 hektar är planterat med kaffe, varav resten är skog och naturreservat. Tillsammans har dom nu i 10år förvaltat området där det delats upp i zoner som gör att förutsättningarna varierar och ger olika karaktär till deras olika kaffesorter. På en av de högsta bergen som kallas för Pedra 7, efter sin form, som betyder ”Sten 7” växer deras Catucai 785 som är deras mest komplexa kaffe på hög höjd. På lägre altitud växer vår tryga bas Velo som har mer kropp och power än något av våra andra kaffesorter.

Utmärkelsen för allt det hårda arbetet på farmen kom 2020 när de säkrade andra platsen i kategorin för fermenterat kaffe vid tävlingen Coffee of the Year i Brasilien, en betydande tävling för landets kaffeodlare.

Utmaningar & kvalitet

Driv och passion lönar sig

När vi på Balck Coffee första gången träffade Saul och Pierre sökte de aktivt nya partners och marknader för att säkerställa den fortsatta framgången för sin passionerade produktion av specialkaffe. Balck Coffee är idag deras största och viktigaste kund som har gjort det möjligt att exportera kaffet själva, utan hjälp av mellanhänder eller råkaffehandlare.