Hållbarhet genom transparens och kvalité – se vår film här

Vi som företag tror på och arbetar dagligen direkt med producenterna vi handlar kaffe från, vi vill visa att onödiga mellanhänder som tjänar pengar på böndernas bekostnad inte behöver finnas. Att som producent plötsligt kunna utveckla sitt kaffe och sin farm direkt med ett rosteri ger nya dimensioner och möjligheter för framtiden. I flera fall hjälper vi bönderna med att skaffa sig sin egen exportlicens vilket gör det möjligt att exportera kaffet direkt till oss vid sidan av börsen där vi i vår tur betalar bonden direkt.

Hållbarhet Balck Coffee
hallbartkaffe_balckcoffee

Hållbart kaffe, hållbarhet och ansvar för framtiden.

Globala målen

Vad är hållbarhet och varför är det så viktigt? Vi hör ibland att allt kaffe inte kan vara hållbart odlat och att det inte finns tillräckligt med kvalitetskaffe/ specialkaffe till hela jorden. Snarare beror det på att det inte finns tillräckligt många ansvarstagande aktörer som handlar kaffe av bönderna. Naturen odlar kvalitet och kaffebönderna vill odla kvalitet som dom får mer betalt för, det behövs snarare ansvarstagande aktörer som är villiga att betala för kvalitet. Uppgiften att berätta för konsumenten varför kaffe måste kosta mer pengar än vad det idag gör i dagligvaruhandeln är ett faktum. Berätta att någon i denna kedja fylld av mellanhänder omöjligt kan tjäna pengar, tyvärr är det kaffebonden.

Några av de största utmaningarna kaffebönderna har är…

Ekonomin som gör det svårt att odla hållbart och kvalitativt på grund av för låga inkomster.

Botaniken är svår att upprätthålla när man tvingas odla kaffe på ett ohållbart sätt. Även den globala uppvärmningen gör att kaffe hela tiden måste odlas på högre höjder.

Nästa generations kaffebönder kan inte se en framtid i att odla kaffe när man inte kan livnära sig och sin familj.

BALCK COFFEE som företag tror på dynamisk utveckling tillsammans med de olika producenterna och kaffesamhällena vi arbetar med. Vi tycker att värdet av våra produkter och vårt arbete är högre än priset.

Balck Coffee jobbar med de Globala målen »

Varför välja Balck Coffee

Gratis frakt vid beställning över 400 kr.

Vi har flera olika ursprung att välja mellan.

Vi köper hållbart kaffe direkt från bönderna utan mellanhänder.

1-2 dagars leverans av din kaffeorder.

0