Kaffebryggare/ E-Brygg

2-3 koppar/  30g kaffe/ 450 g vatten/ Bryggtid: 3-4 minuter

5 koppar/  50g kaffe/ 750 g vatten/ Bryggtid: 4-5 minuter

MAL OCH HÄLL NER KAFFET I FILTRET – Mal bönorna med en inställning som gör det lite grövre än bordssalt. Använd alltid nyrostat kaffe och en våg för bästa resultat. 

FUKTA KAFFET MED LITE AV VATTNET – Var noga med att vattnet har rätt temperatur, ca 95°C. Lås gärna genomrinningen av kaffet ner till glaskannan till en början, sätt sedan igång bryggaren så att endast lite vatten når kaffet men tillräckligt för att allt ska kunna bli blött. Rör försiktigt runt med en tesked så att allt kaffe kommer i kontakt med vattnet. Låt stå och blomma i ca 30sek för att få en förbättrad smak! Öppna sedan genomrinningen igen.

SÄTT SEDAN IGÅNG BRYGGAREN – Låt bryggaren göra resten av jobbet!

TESTA OLIKA MALNINGSGRADER – Genom att mala kaffet olika fint/grovt kan man få fram olika smaker och karaktär men se till att håll bryggningen mellan 4-5min.

0