Handbrygg/ Chemex 

5 koppar/  50g kaffe/ 750 g vatten/ Bryggtid: 4-5 minuter

SKÖLJ IGENOM FILTRET – För att få bort eventuell papperssmak i filtret och värma upp utrustningen. Glöm inte hälla ut vattnet ur kannan innan du börjar brygga!

MAL OCH HÄLL NER 50 G KAFFE I FILTRET – Mal bönorna med en inställning som gör det lite grövre än bordssalt. Använd alltid nyrostat kaffe och en våg för bästa resultat. 

FUKTA KAFFET MED LITE AV VATTNET – Sätt utrustningen på vågen och nollställ innan du börjar hälla. Var noga med att vattnet har rätt temperatur, ca 95°C. Häll sedan på 150 g vatten och blanda försiktigt med en tesked så att allt kaffe kommer i kontakt med vattnet. Låt stå och blomma i ca 30sek för att få en förbättrad smak!

FYLL PÅ MED RESTERANDE 600 G VATTEN I EN CIRKELRÖRELSE – Häll vattnet ganska bestämt för att skapa en virvel och låt allt vatten rinna igenom kaffet. Bryggningen ska ta mellan 4-5min efter blomningen.

LYFT FÖRSIKTIGT PÅ FILTRET I KANTERNA – För att hjälpa vattnet rinna igenom om bryggningen går långsamt.

TESTA OLIKA MALNINGSGRADER – Genom att mala kaffet olika fint/grovt kan man få fram olika smaker och karaktär men se till att håll bryggningen mellan 4-5min.

0